VÍZUM

 

Az EU-n belül nem kell aggódni az utazás feltételei miatt, azonban ha USA vagy Ausztrália, Új Zéland a cél, akkor tanulói vízumot kell (és érdemes beszerezni).

USA - jelentkezés után az iskola igazolást állít ki, amellyel el lehet indítani a vízumigénylés a budapesti nagykövetségen. Csak ennek tulajdonában tudják megkezdeni az utazást. A diákvízummal NEM lehet munkát vállalni az Amerikai Egyesült Államokban.

Ausztrália -  Amennyiben a tanfolyam 12 hétnél rövidebb, nem kell tanulói vízumot igényelni, ami azt jelenti, hogy munkát sem lehet vállalni és NEM lehet megigényelni miközben vízum nélkül résztvevők egy három hónapnál rövidebb tanfolyamon. A 12 hétnél tovább tartó tanfolyamokra való jelentkezés után az iskola igazolást állít ki, amellyel el lehet indítani a vízumigénylés a budapesti nagykövetségen. Csak ennek tulajdonában tudják megkezdeni az utazást. A diákvízummal LEHET munkát vállalni Ausztráliában, heti maximum 20 órában. A tanulóval együtt utazó közvetlen családtag ugyancsak jogosult heti maximum 20 órás munkát vállalni.

Új Zéland - Vízum nélkül lehet 12 hétnél rövidebb tanfolyamon résztvenni.

 

 


Powered by NetOffice